Jdi na obsah Jdi na menu

Aktuality

Narození Vrhu "H" kolem 10.07.2024

25. 6. 2024 Aktuality

Okolo 10.7.,pokud všechno dobře dopadne, přijde na svět vrh "H" Šedé tornádo.

Matkou vrhu je moje už čtvrtá pracovní generace po mateřské linii Gaia Messiah Šedé tornádo, otcem pes importovaný z Estonska, ze země sněhu a pravé zimy Smoke And Lasers Gamepoint.
Dlouho jsem zvažovala, zda nakrýt, v letošní záplavě vrhů je to v podstatě obrovský risk, ale protože mojí prioritou je mít mladou a zdravou matku vrhu a protože si myslím, že spojení je po pracovní stránce a po stránce rodokmenu opravdu zajímavé a může chovu a lovu něco přinést, tak jsem do toho šla. Od vrhu očekávám odolnost, pracovitost, paličatost v dobrém slova smyslu, vlastní názor, velkou chuť lovit, snad i ostrost, protože ji moje feny opravdu po několik generaci dědí, dobrou povahu, radost z lovu, dobré hlídače, nebojácnost a slušný exteriér do standardu.

Narození Vrhu "G" dne 18.07.2021

30. 7. 2021 Aktuality

Tornádo netornádo, dne 18.7.2021 přivedla Růženka na svět můj vytoužený ,dlouho plánovaný a s nadějí očekávaný vrh "G" Šedé tornádo hladkým porodem bez komplikací. A protože to je fena snů,máme 8 holek a 2 kluky. Volné jsou 2 holky.

Je to jediný vrh z tohoto spojení v ČR a v obou rodokmenech se vyskytují výborní dlouhověcí a pracovití předci. Po otcovské i mateřské linii je po několik generací nazpět prochováno na praktický lov a práci.
Jména - fenky : Gaia Messiah, Gerda, Gina, Gertie, Goldie, Gavota, Giulia a Goya
Jména - psi : Gump a Grey Guardian.
Vrh je vyrovnaný,velmi životaschopný, stěňata jsou všechna akční,krásně přibývají a mají se čile k světu. Po otci i matce očekáváme vyrovnané povahy a výborné zejména pracovní, ale i exteriérové předpoklady.
V případě zájmu o fenku mě kontaktujte do messengeru nebo na mail či telefon - viz letáček. Jednoznačně upřednostňujeme zájemce o pracovní využití fenky a zkušené,kteří vědí, co toto lovecké, velmi temperamentní plemeno obnáší.

Plánujeme vrh "G" léto 2021, březost potvrzena

24. 6. 2021 Aktuality

Očekáváme štěnátka, vrh "G"

Plánujeme vrh" F "- březost potvrzena

23. 1. 2020 Aktuality

Okolo 20.2.2020 očekáváme štěňata - vrh "F" -  z plánovaného spojení Dorothea Šedé tornádo x Nero z Altova dvora.

Více viz text v příspěvku.